Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fyllda ugnsäpplen med mandelmassa och kardemumma

Recept på fyllda äpplen. Det här är ett klassiskt recept på ugnsäpplen, som alltid är uppskattat.

Fyllda ugnsäpplen med mandelmassa och kardemummaFyllda ugnsäpplen med mandelmassa och kardemummaFyllda ugnsäpplen med mandelmassa och kardemumma
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

  • 68äpplen
  • 1 msksmör- till formen
  • 2 msksirap- ljus

Fyllning

  • 100 gmandelmassa
  • 75 gsmör- rumstempererat
  • 2 tskkardemumma- malen

Till garnering och servering

  • 2 mskflorsocker
  • 2 dlgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Börja med fyllningen. Riv mandelmassan grovt och blanda den med smör och kardemumma.

  3. Kärna ur äpplena, använd äppelpip eller gröp ur kärnhusen med en liten kniv.

  4. Lägg äpplena i en smord ugnssäker form. Fyll dem med mandelmassafyllningen. Ringla över sirapen.

  5. Sätt formen i mitten av ugnen ca 30 minuter eller tills äpplena är mjuka och fått fin färg på ytan. Sikta över florsocker.

  6. Servera med vispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling: Lena Söderström (@tastybylenasoderstrom) Foto: Lennart Weibull

Recept från Mitt kök