Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fyllda tomater

I Medelhavsländerna är det vanligt med fyllda grönsaker, en tradition som är väldigt aptitretande och inspirerande. Servera de här köttfärsfyllda bifftomaterna med en matig sallad.

Fyllda tomater
Fyllda tomater
Fyllda tomater
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 4 stbifftomater
  • 1 stgul lök
  • 2 stvitlöksklyftor- hackade
  • olivolja
  • 0,5 dlvitt vin
  • 1 stägg
  • 300 gköttfärs
  • 3 mskricotta
  • 2 dlparmesan- riven
  • 2 msksalvia- färsk
  • 1 dlbladpersilja- hackad
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmpeppar- nymald
  • 1 mskströbröd
  • 2 mskolivolja- till gratinering

Gör så här

  1. Skär av ett lock på tomaterna och gröp ur kärnorna och fruktköttet. Ställ tomaterna upp och ner på ett hushållspapper så vätskan rinner ur.

  2. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i olja utan att det tar färg. Häll på vinet och låt det koka in. Låt svalna.

  3. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa sönder ägget och blanda i färsen. Tillsätt lök, ricotta, salvia, persilja och det mesta av parmesanosten, men spar lite till gratinering. Krydda med salt och peppar.

  4. Fyll tomaterna med köttfärsfyllningen. Strö på ströbröd, parmesanost och droppa över olivolja.

  5. Ställ tomaterna på en plåt med bakplåtspapper eller i en smord ugnsfast form. Gratinera i övre delen av ugnen cirka 25 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök