Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fyllda smördegsrullar



Perfekt plockmat eller drinktilltugg.

Fyllda smördegsrullar


Fyllda smördegsrullar


Fyllda smördegsrullar


Ove Lindfors

Ingredienser

  • 4smördegsplattor- frysta,300 g
  • 200 gfetaost
  • 75 gaprikoser- torkade
  • 0,5 tskspiskummin
  • 0,5 dlmynta- hackad
  • peppar- nymald
  • 1ägg
  • sesamfrö

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Halvtina smördegen. Kavla ut varje platta till 14 x 26 centimeter. Dela varje platta i 4 delar.

  2. Blanda smulad ost, strimlade aprikoser, spiskummin, mynta och peppar.

  3. Fördela osten utefter långsidan på varje degplatta. Nyp ihop osten som en sträng. Vik in kortändarna och rulla ihop till en hård rulle.

  4. Lägg rullarna med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och strö på sesamfrö.

  5. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök