Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Baka små kuvertbröd som du fyller med härligt krämig fyllning. Frys in dem direkt och ta fram till buffé eller bjudning. Små fina tilltugg som tinar på 1 timme i rumstemperatur.
Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37°.
Häll blandningen över jästen och tillsätt havregryn, salt och mjöl.
Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 40 min.
Kavla ut degen på mjölad arbetsbänk till en platta, ca 2 cm tjock. Ta ut rundlar ur degen med ett litet mått, ca 4 cm i diameter. Lägg rundlarna på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta ca 15 min. Sätt ugnen på 250°.
Foto: Per Ranung
mini-2
Pensla degrundlarna med uppvispat ägg och strö på frön. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt bröden kallna på galler.
Foto: Per Ranung
pensla
Fyllning 1: Finhacka laxen och blanda med ost, gräslök, citronskal och peppar. Fyllning 2: Skär baconet i tunna strimlor. Stek det knaprigt i stekpanna. Låt rinna av och kallna på hushållspapper. Blanda baconet med ost, senap och honung. Lägg på paprika. Fyllning 3: Skala moroten. Grovriv morot och vitkål på rivjärn. Blanda med ost, pepparrot, socker och salt.
Foto: Per Ranung
fyllning småbröd
Halvera bröden och fyll dem med de olika fyllningarna. Lägg de fyllda bröden på en bricka och ställ dem i frysen tills de är genomfrysta, ca 4 timmar.
Foto: Per Ranung
frysa in småbröd
Lägg bröden i fryspåsar eller burkar och förvara i frysen fram till servering. Ta fram bröden ca 1 timme före servering. Bröden håller i frysen ca 2 månader.