Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Läckra saffransbullar som fylls med apelsin och hasselnötter.
Smula jästen i en bunke. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen i degspadet.
Tillsätt kesella, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta till en blank och smidig deg. Låt jäsa under duk cirka 30 minuter.
Hacka nötterna till fyllningen. Blanda med smör, apelsinskal och socker.
Ta upp degen på mjölat bord. Kavla ut den till två stycken, cirka 1/2 centimeter tjocka, kakor som mäter cirka 40 × 50 centimeter. Skär varje kaka i 20 fyrkantiga bitar.
Fördela fyllningen på degbitarna. Vik upp hörnen mot mitten och kläm ihop hörn och kanter noga. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under duk cirka 30 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö på mandel och socker. Grädda i mitten av ugnen cirka 8 minuter.
Recept från Mitt kök