Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fyllda saffransbullar - recept

Läckra saffransbullar som fylls med apelsin och hasselnötter.

Fyllda saffransbullar - recept
Fyllda saffransbullar - recept
Fyllda saffransbullar - recept
Foto: Ove Lindfors

Deg:


  • 50 gjäst
  • 100 gsmör
  • 5 dlmjölk
  • 250 gkesella- 1 %
  • 1 gsaffran
  • 1,5 dlströsocker
  • 0,5 tsksalt
  • 17 dlvetemjöl

Fyllning:


  • 2 dlhasselnötter
  • 100 gsmör- rumsvarmt
  • 1 dlapelsinskal- syltade, hackade eller suckat
  • 2 mskströsocker


Till pensling:


  • 1ägg
  • mandel- flagad
  • råsocker- eller pärlsocker

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen i degspadet.

  2. Tillsätt kesella, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta till en blank och smidig deg. Låt jäsa under duk cirka 30 minuter.

  3. Hacka nötterna till fyllningen. Blanda med smör, apelsinskal och socker.

  4. Ta upp degen på mjölat bord. Kavla ut den till två stycken, cirka 1/2 centimeter tjocka, kakor som mäter cirka 40 × 50 centimeter. Skär varje kaka i 20 fyrkantiga bitar.

  5. Fördela fyllningen på degbitarna. Vik upp hörnen mot mitten och kläm ihop hörn och kanter noga. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under duk cirka 30 minuter.

  6. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö på mandel och socker. Grädda i mitten av ugnen cirka 8 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök