Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fyllda paprikor

60 min

Paprikorna passar bra som vegetarisk lunchrätt med sallad och bröd. 

Fyllda paprikor
Fyllda paprikor
Fyllda paprikor

Ingredienser

  • 1 lblandsvamp- t ex taggsvamp, kantareller, och björksopp
  • 2gul lök- små (à ca 50 gram)
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 msksmör
  • 5 dlvatten
  • 1 tärningsvampbuljong
  • 1,5 dlkorngryn
  • 1 msktomatpuré
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 msktimjan- finhackad
  • 4paprika- i olika färger
  • 1 dllagrad ost- riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Rensa och skär svampen i bitar. Låt svampen koka i en torr stekpanna tills det mesta av vätskan försvunnit. Skala och finhacka lök och vitlök. Tillsätt smör, lök och vitlök till svampen. Fräs ca 15 min på svag värme.

  2. Koka upp vatten och buljongtärning. Tillsätt korngryn och tomatpuré. Låt koka under lock ca 30 min tills vattnet nästan kokat in.

  3. Tillsätt svampfräset och smaksätt med salt, peppar och timjan.

  4. Dela paprikorna på längden, kärna ur och skölj dem. Lägg halvorna i lättsaltat (1 tsk salt/liter vatten) kokande vatten. Koka 3 min och låt paprikahalvorna rinna av.

  5. Lägg halvorna i en smord ugnssäker form. Fördela fyllningen i halvorna och strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min. Garnera med timjan.

Vad tyckte du om receptet?