Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fyllda mezzelune med grönkålspesto

Recept på fyllda mezzelune med grönkålspesto. Hemgjord pasta i form av halvmånar som fylls med pesto. Gott!

Fyllda mezzelune med grönkålspesto
Fyllda mezzelune med grönkålspesto
Fyllda mezzelune med grönkålspesto
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

    Pastadeg

    • 100 gvetemjöl- (cirka 1 ¾ dl)
    • 100 gdurumvete- (cirka 1 ½ dl)
    • 1 krmsalt
    • 2ägg
    • 1äggula

    Fyllning

    • 120 gprosciutto- crudo
    • 50 gmortadella- med pistaschnötter
    • 50 gparmesan- riven
    • 2ägg
    • salt
    • peppar
    • muskotnöt- riven

    Grönkålspesto

    • 100grönkål- repad
    • 1vitlöksklyfta
    • 0,5 krukabasilikablad- 10 g
    • 10 gpinjekärnor
    • 75 gpecorino
    • 1 dlolivolja- och rapsolja
    • salt
    • peppar

    Till servering

    • pecorino- riven och basilikablad

    Gör så här

    1. Pastadeg: Väg upp vetemjöl, durumvetemjöl och salt i skålen till matberedaren. Tillsätt ägg och äggula och arbeta ihop till en deg. Du kan också göra pastadegen på arbetsbänken. Knåda ihop och låt degen vila inplastad i kylen i 1 timme.

    2. Fyllning: Mixa ihop prosciutto, mortadella, riven pecorino och ägg. Smaksätt med salt, peppar och riven muskotnöt. Lägg fyllningen i en spritspåse och förvara i kylen så länge.

    3. Pesto: Förväll de repade grönskålsbladen i kokande lättsaltat vatten i cirka två minuter. Spola av med kallt vatten. Krama vattnet ur grönkålen. Lägg över i matberedaren med kniven monterad. Tillsätt skalad vitlök, basilika, pinjekärnor och pecorino och kör till en smulig massa. Tillsätt oljan i en fin stråle och mixa till en krämig pesto. Smaka av med salt och peppar.

    4. Dela pastadegen och kavla den först ett par gånger i pastamaskinen inställd på det största avståndet mellan falsarna, minska därefter till tunnare och avsluta när pastan är cirka 3 millimeter tjock. Tryck ut rundlar med ett mått, cirka 8 centimeter i diameter. Spritsa ut en klick fyllning på mitten och nyp ihop till halvmåneformade pastakuddar.

    5. Koka upp rikligt med vatten och salt i en gryta. Lägg i pastan strax innan serveringen och koka i 2-3 minuter, tills de flyter upp. Ta upp med hålslev, låt rinna av i durkslag.

    6. Servera med grönkålspesto och riven pecorino. Garnera med basilikablad.

    Vad tyckte du om receptet?

    Recept från Mitt kök