Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på fyllda mezzelune med grönkålspesto. Hemgjord pasta i form av halvmånar som fylls med pesto. Gott!
Pastadeg: Väg upp vetemjöl, durumvetemjöl och salt i skålen till matberedaren. Tillsätt ägg och äggula och arbeta ihop till en deg. Du kan också göra pastadegen på arbetsbänken. Knåda ihop och låt degen vila inplastad i kylen i 1 timme.
Fyllning: Mixa ihop prosciutto, mortadella, riven pecorino och ägg. Smaksätt med salt, peppar och riven muskotnöt. Lägg fyllningen i en spritspåse och förvara i kylen så länge.
Pesto: Förväll de repade grönskålsbladen i kokande lättsaltat vatten i cirka två minuter. Spola av med kallt vatten. Krama vattnet ur grönkålen. Lägg över i matberedaren med kniven monterad. Tillsätt skalad vitlök, basilika, pinjekärnor och pecorino och kör till en smulig massa. Tillsätt oljan i en fin stråle och mixa till en krämig pesto. Smaka av med salt och peppar.
Dela pastadegen och kavla den först ett par gånger i pastamaskinen inställd på det största avståndet mellan falsarna, minska därefter till tunnare och avsluta när pastan är cirka 3 millimeter tjock. Tryck ut rundlar med ett mått, cirka 8 centimeter i diameter. Spritsa ut en klick fyllning på mitten och nyp ihop till halvmåneformade pastakuddar.
Koka upp rikligt med vatten och salt i en gryta. Lägg i pastan strax innan serveringen och koka i 2-3 minuter, tills de flyter upp. Ta upp med hålslev, låt rinna av i durkslag.
Servera med grönkålspesto och riven pecorino. Garnera med basilikablad.
Recept från Mitt kök