Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fyllda saffransbullar – enkelt recept

Att baka bullar med saffran hör julen och advent till, och blir verkligen underbart gott. Det här receptet på fyllda saffransbröd är oemotståndligt - inuti varje saffransbulle gömmer sig nämligen en god fyllning gjord på vaniljsocker och smör.

Fyllda saffransbullar – enkelt receptFyllda saffransbullar – enkelt receptFyllda saffransbullar – enkelt recept
Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 1 satsdeg- se recept nedan

Fyllning

  • 125 gsmör
  • 1 dlsocker
  • 2 tskvaniljsocker

Pensling

  • ägg- pärlsocker

Gör så här

  1. Dela degen i två bitar och rulla längder. Dela varje längd i 20 bitar och rulla bullar. Lägg på plåt med bakpapper.

  2. Rör ihop smör, socker och vaniljsocker och tryck ner en klick mitt i varje bulle. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.

  3. Pensla med uppvispat ägg och strö på rikligt med pärlsocker. Grädda i 225 grader i cirka 10 minuter.

Vad tyckte du om receptet?