Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fyllda kycklingrullader med parmaskinka och cheddarost

Recept på kycklingrullader fyllda med smakrik parmaskinka och cheddarost.

Fyllda kycklingrullader med parmaskinka och cheddarost
Fyllda kycklingrullader med parmaskinka och cheddarost
Fyllda kycklingrullader med parmaskinka och cheddarost
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 4kycklingfiléer
  • salt- peppar
  • 4 skivorparmaskinka
  • 48 skivorost- exempelvis cheddar eller provolone
  • 1 knippasalviablad
  • steksnöre
  • 23 msksmör och olja
  • 1 dlvitt vin- gärna matlagningsvin
  • 34 mskpinjenötter- rostade
  • 1 dlrapsolja- eller majsolja
  • 4 portpasta- nykokt, gärna bandpasta
  • citronklyftor

Gör så här

  1. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar och lägg dem på en skärbräda täckt med bakplåtspapper (banka ut filéerna lite, om de känns för tjocka).

  2. Lägg en dubbelvikt skiva skinka, 1-2 skivor ost och 2-3 salviablad på varje kycklingfilé, spara resten av salviabladen till serveringen. Rulla ihop kycklingen och bind med steksnöre.

  3. Sätt ugnen på 175 grader.

  4. Hetta upp smör & olja i en stekpanna. Bryn rulladerna runt om på medelstark värme 5-10 minuter. Lägg rulladerna i en ugnssäker form. Späd i pannan med vinet och koka upp under omrörning . Ringla vinskyn över kycklingen. Efterstek i nedre delen av ugnen till 70 graders innertemperatur, använd stektermometer.

  5. Ta ut och låt kycklingrulladerna, strö över pinjenötterna och låt vila under en bit aluminiumfolie ca 10 minuter.

  6. Hetta upp oljan i en liten stekpanna. Lägg i de sparade salviabladen och fräs dem ca 1/2 minut. Ta upp och låt dem rinna av på exempelvis hushållspapper.

  7. Servera kycklingrulladerna med nykokt pasta, frästa salviablad och citronklyftor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök