Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fyllda grönsaker med kamut och fetaost

Laga gärna grönsakerna en dag i förväg.

Fyllda grönsaker med kamut och fetaost
Fyllda grönsaker med kamut och fetaost
Fyllda grönsaker med kamut och fetaost
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2 dlkamut
  • 2paprika- stora
  • 2tomater- stora
  • 1gul lök
  • 1zucchini- eller aubergine, liten (ca 150 g)
  • 3 mskolivolja
  • 0,5 tärninghönsbuljong
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 100 gfetaost
  • 3 mskpersilja- finstrimlad
  • 2,5 dlhönsbuljong- tärning + vatten

Till garnering

  • 1 dlpersilja- strimlad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Tillaga kamutvetet enligt förpackningens anvisning.

  2. Skär av ett lock på paprikorna och ta bort kärnorna. Skär av ett lock på tomaterna och gröp ur köttet. Grovhacka tomatköttet. Ställ paprika och tomater i en ugnssäker form.

  3. Skala och finhacka löken. Ansa och skär zucchinin i små tärningar.

  4. Fräs löken i hälften av oljan ca 3 min. Tillsätt zucchini och fräs ytterligare 3–5 min. Smula ner buljongtärningen och blanda i det hackade tomatköttet. Krydda med salt och peppar. Blanda i grynen och låt allt bli genomvarmt. Tärna osten. Ta pannan från värmen och blanda i fetost och persilja.

  5. Fördela fyllningen i paprika och tomater. Ringla över resten av olivoljan och täck med locken. Häll buljongen i formen. Tillaga i nedre delen av ugnen ca 20 min tills grönsakerna är mjuka. Garnera med persilja.

Vad tyckte du om receptet?