Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fyllda grillade paprikor med spenatris

Fyllda paprikor med spenatris är en god vegorätt men passar även bra till kyckling, fisk och kött.Välj en lagrad parmesanost så får fyllningen rejält med smak.  

Fyllda grillade paprikor med spenatris
Fyllda grillade paprikor med spenatris
Fyllda grillade paprikor med spenatris
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 4spetspaprikor
  • 50 gparmesan
  • 0,5 krukabasilika
  • 250 gricottaost
  • 1 tsksalt- + 0,5 tsk
  • 1 krmsvartpeppar- nymald + 1 krm
  • 1zucchini
  • 2 mskolivolja- + 1 msk

Ris

  • 3 dlarborioris
  • 6 dlvatten
  • 1 dlvitt vin- torrt
  • 1grönsaksbuljongstärning
  • 150 gspenat
  • 0,5 tsksalt

Garnering

  • 50 gparmesan- flagad
  • 0,5 krukabasilika

Gör så här

  1. Ris: Koka riset i vatten, vin och buljongtärning ca 20 min.

  2. Skär bort toppen på paprikan och peta ut kärnorna. Riv parmesanosten. Hacka basilikan. Blanda ricottaosten med parmesanost och basilika och krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Lägg oströran i en spritspåse och spritsa fyllningen i paprikorna.

  3. Ansa och skär zucchinin i skivor. Pensla skivorna med 2 msk olja och krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Pensla paprikan med 1 msk olja.

  4. Grilla paprika och zucchini direkt (över glöden) ca 3 min på varje sida.

  5. Blanda ner spenaten i riset och krydda med salt.

  6. Lägg paprika och zucchini på ett fat och strö över parmesanost och basilika och servera med spenatris.

Vad tyckte du om receptet?