Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fyllda gratinerade tomater med vitlök och krispigt bacon

Fyllda och gratinerade tomater i ugn med krispigt bacon, vitlök och ost. En klassisk förrätt med mycket smak som är lätt att laga.

Fyllda gratinerade tomater med vitlök och krispigt bacon
Fyllda gratinerade tomater med vitlök och krispigt bacon
Fyllda gratinerade tomater med vitlök och krispigt bacon
Foto: Martin Skredsvik

Ingredienser

  • 4 storatomater
  • 2 dlbulgur- kokt, cirka 1 dl okokt
  • 1zucchini
  • 1 pktbacon
  • 12vitlöksklyftor
  • 1 dlpersilja- hackad, cirka
  • 23 dlost- riven, smakrik västerbotten eller cheddar, ca
  • 1,5 mskvinäger
  • 1 mskhonung
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.

  2. Skär av toppen på tomaterna och gröp ur dem. Finhacka urgröpet och blanda med resten av ingredienserna. Koka bulgur efter anvisningarna på paketet. Lägg alla ingredienserna i en bunke allteftersom de blir klara.

  3. Tärna och stek zucchinin i smör eller olja. Skär baconet i mindre bitar. Stek det tills det blivit krispigt.

  4. Hacka persilja och pressa vitlöken. Riv ost och lägg undan lite till garneringen. Blanda sedan alla ingredienser i en bunke och rör om. Smaksätt med vinäger, honung, salt och peppar.

  5. Fyll tomaterna med blandningen och garnera varje tomat med riven ost. Lägg på tomatlocket. Ställ dem i en ugnsfast form och gratinera dem tills osten smält och fått fin färg.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök