Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fyllda filodegsknyten med kyckling

Bjud på frasiga filodegsknyten med kyckling och cashewnötter och en god dippsås.

Fyllda filodegsknyten med kyckling
Fyllda filodegsknyten med kyckling
Fyllda filodegsknyten med kyckling
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 1 rullefilodeg- kyld, 250 g
  • 0,75 dlrapsolja

Fyllning

  • 450 gkycklinglårfilé
  • 1 msksmör
  • salt- peppar
  • 4salladslökar
  • 1vitlöksklyfta
  • 0,5 dlcashewnötter
  • 1röd chili
  • 1 msksweet chilisås

Dippsås

  • 2 msksushisoja
  • 2 msksweet chilisås
  • 2 mskvatten
  • 2 msksesamfrön

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Dela lårfiléerna i bitar och lägg ner i matberedaren. Mixa köttet smuligt.

  3. Fräs kycklingköttet med smör i stekpanna tills det blir brynt. Tillsätt salt, svartpeppar, salladslök, vitlök, nötter och chili. Fräs blandningen en stund till. Smaka av.

  4. Dela filodegsarken i fyra längder på längden med en kniv. Pensla ett ark/längd i taget med olja, allt eftersom du gör knyten. Täck resten med en fuktad kökshandduk.

  5. Fördela 2 tsk fyllning i kortändan på varje ark/längd.

  6. Vik kortändan på arket/längden – över fyllningen, till en triangel. Vänd och vik i triangelform tills längden är slut. Limma med olja. Lägg knytet på plåt med bakplåtspapper. Gör likadant med resten av filodegsarken.

  7. Pensla knytena med olja. Grädda dem i mitten av ugnen, 225 grader, 8 -10 minuter, tills de får fin färg. Blanda soja, sweet chilisås vatten och sesamfrön till en sås att dippa paketen i.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök