Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Bjud på frasiga filodegsknyten med kyckling och cashewnötter och en god dippsås.
Sätt ugnen på 225 grader.
Dela lårfiléerna i bitar och lägg ner i matberedaren. Mixa köttet smuligt.
Fräs kycklingköttet med smör i stekpanna tills det blir brynt. Tillsätt salt, svartpeppar, salladslök, vitlök, nötter och chili. Fräs blandningen en stund till. Smaka av.
Dela filodegsarken i fyra längder på längden med en kniv. Pensla ett ark/längd i taget med olja, allt eftersom du gör knyten. Täck resten med en fuktad kökshandduk.
Fördela 2 tsk fyllning i kortändan på varje ark/längd.
Vik kortändan på arket/längden – över fyllningen, till en triangel. Vänd och vik i triangelform tills längden är slut. Limma med olja. Lägg knytet på plåt med bakplåtspapper. Gör likadant med resten av filodegsarken.
Pensla knytena med olja. Grädda dem i mitten av ugnen, 225 grader, 8 -10 minuter, tills de får fin färg. Blanda soja, sweet chilisås vatten och sesamfrön till en sås att dippa paketen i.
Recept från Mitt kök