Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fyllda bröd med tonfiskröra, ägg och ärtskott samt picklad fänkålssallad

Mjukost spicy tuna är en ny produkt med god tonfisksmak och fin, lagom stark chilihetta. Byt ut den mot mosad tonfisk blandad med naturell färskost och lite tabasco om du inte hittar den i butiken.

Fyllda bröd med tonfiskröra, ägg och ärtskott samt picklad fänkålssallad
Fyllda bröd med tonfiskröra, ägg och ärtskott samt picklad fänkålssallad
Fyllda bröd med tonfiskröra, ägg och ärtskott samt picklad fänkålssallad
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 8korvbröd- bistro brioche (à 60 g)
  • 4ägg
  • 1rödlök- eller gul lök, med blast
  • 1 tubmjukost- spicy tuna (250 g, Fjällbrynt)
  • 0,5 dlkapris
  • 50 gärtskott

Sallad

  • 1fänkålsstånd- (250 g)
  • 2 mskättiksprit (12 %)
  • 0,5 dlströsocker
  • 1 dlvatten
  • 2 krmsalt
  • 1 dldillkvistar- små

Gör så här

  1. Sallad: Hyvla fänkålen tunt, gärna på mandolin. Blanda den med ättika, socker, vatten och salt. Låt stå i kylen ca 15 min.

  2. Lägg äggen i en kastrull. Fyll på med kallt vatten så att det täcker. Koka upp och sjud äggen ca 8 min. Spola dem med kallt vatten. Skala och skiva dem.

  3. Ansa och finhacka löken med sin blast. Blanda den med ost och kapris.

  4. Bred oströran på brödens över- och undersidor. Lägg på äggskivor och ärtskott och lägg i ihop bröden.

  5. Låt fänkålen rinna av och blanda den med dillkvistar. Servera salladen till de fyllda bröden.

Vad tyckte du om receptet?