Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fylld squash med ajvaryoghurt

Någon form av lammfärsbullar eller kebab hör till. De här lamm­färsbullarna bakas i squashbåtar och serveras tillsammans med en frisk ajvaryoghurt.

Fylld squash med ajvaryoghurt
Fylld squash med ajvaryoghurt
Fylld squash med ajvaryoghurt
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2squash
  • flingsalt
  • oliver

Fyllning

  • 400 glammfärs
  • 2vitlöksklyftor- pressade
  • 1citron- rivet skal
  • 1 dlpersilja- hackad
  • 1ägg
  • 0,25 tskkanel
  • 0,25 tskkardemumma- nystött
  • 2 krmharissa
  • 0,75 tsksalt

Ajvaryoghurt

  • 2 dlturkisk yoghurt
  • 1 dlajvar relish- mild
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • 1 krmharissa
  • 0,5 dlkoriander- hackad
  • flingsalt

Gör så här

  1. Dela squashen på längden. Gröp ur kärnorna med en tesked. Skär varje halva i 4 bitar, så att det blir 16 ”båtar” totalt. Salta squashen lätt.

  2. Blanda ingredienserna till fyllningen. Forma färsen till ”korvar” och lägg dem i squashen.

  3. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg squashen på en bakpappersklädd plåt. Stek i mitten av ugnen cirka 30 minuter. Lägg upp squashbåtarna, toppa med en liten klick ajvaryoghurt och en halv oliv. Servera resten av yoghurten till.

  4. Ajvaryoghurt: Blanda ingredienserna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök