Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fylld potatis med citronsillsröra

En ny variant av sommarfavoriten sill med potatis. Här gröps färskpotatisen ur och fylls med en god röra på citronsill som toppas med hackad gräslök.

Fylld potatis med citronsillsröra
Fylld potatis med citronsillsröra
Fylld potatis med citronsillsröra
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 16 stfärskpotatisar- i medelstor och jämn storlek
  • 210 g5-minuterssill- Abbas
  • 0,5 stcitron- rivet skal från
  • 1 dlcrème fraiche
  • 0,25 strödlök- hackad
  • 2 stsalladslökar- tunt skivade
  • 2 mskdill- hackad
  • 1 tskströsocker
  • salt- svartpeppar

Dekoration

  • citronskal- tunt rivet
  • gräslök- tunt skivad

Gör så här

  1. Skrubba och koka potatisen i lättsaltat kokande vatten. Känn efter med en sticka när de precis är mjuka. Häll av vattnet och låt potatisen svalna. Skär av en liten bit av ena änden så att potatisen kan stå rakt. Skär av ett lock i den andra änden. Gröp ur potatisen lite grann med ett kuljärn.

  2. Låt sillen rinna av i en sil. Tärna den fint och blanda i en skål med citronskal, crème fraiche, rödlök, salladslök, dill, strösocker. Smaka av med salt och peppar.

  3. Spritsa eller klicka sillröran i potatisarna. Dekorera med gräslök och citronskal.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök