Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fylld lövbiff med senapspotatis

Recept på fylld lövbiff med senapspotatis. Potatisen får koka i den goda senapsgrädden. Servera den genast, såsen ska vara krämig och lövbiffen nystekt.

Fylld lövbiff med senapspotatis
Fylld lövbiff med senapspotatis
Fylld lövbiff med senapspotatis

Ingredienser

  • 125 glövbiff- 4 skivor
  • 4 mskfransk senap
  • 1 burkkapris
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 msksmör
  • 0,5 dlvatten

Senapspotatis

  • 800 gpotatis- mjölig
  • 2 mskdijonsenap
  • 2,5 dlmatlagningsgrädde
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 200 gsockerärter

Gör så här

  1. Potatis: Skala och skär potatisen i cm-stora bitar. Lägg den i en kastrull. Rör ut senap i matlagningsgrädden och blanda ner i potatisen. Tillsätt salt och peppar. Låt koka på svag värme tills potatisen är mjuk ca 12 min.

  2. Bred senap på lövbiffskivorna och strö på kapris. Vik ihop på mitten. Strö på salt och peppar.

  3. Stek lövbiffen i smör i het stekpanna ca 1 minut på varje sida. Häll på vattnet och låt koka ihop ca 1 minut.

  4. Servera senapspotatisen genast med stekt lövbiff och sockerärter.

Vad tyckte du om receptet?