Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fylld lövbiff med rödvinssky och avokadosallad

Fyllda lövbiffar är en perfekt snabb fredagsrätt som kan varieras i det oändliga. Här använder vi vällagrad prästost och soltorkade tomater. Bakpotatis i skivor är perfekt för en snabblagad helgmiddag.

Fylld lövbiff med rödvinssky och avokadosalladFylld lövbiff med rödvinssky och avokadosalladFylld lövbiff med rödvinssky och avokadosallad
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2bakpotatisar- (à ca 400 g)
  • 2 mskrapsolja
  • 1 tsksalt
  • 150 gprästost- vällagrad
  • 810tomater- soltorkade i marinad
  • 4lövbiff- (à 150 g) skivor
  • 1 tsksalt
  • 0,5 tsksvartpeppar- nymald
  • 1 msksmör

Sky

  • 1 dlvatten
  • 1 mskströsocker
  • 1 mskbalsamvinäger
  • 2 dlvin- rött
  • 1 mskkalvfond- konc
  • 1 mskdijonsenap

Sallad

  • 2avokador
  • 3tomater
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 0,5 mskcitron- pressad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skölj potatisen och skär den i cm-tjocka skivor. Vänd skivorna i olja på en stor plåt och salta. Baka potatisen mitt i ugnen 15-20 min.

  2. Finhacka ost och soltorkade tomater.  Platta ut lövbiffarna och lägg på fyllningen. Vik över och tryck ihop längs kanterna. Salta och peppra på köttet.

  3. Stek lövbiffskivorna på hög värme i smör 2-3 min på varje sida.

  4. Vispa ur pannan med 1 dl vatten. Tillsätt socker, vinäger, vin, kalvfond och senap i skyn och låt koka ihop på hög värme 5-10 min.

  5. Skala, kärna ur och skär avokadon i bitar. Skär tomaterna i bitar. Blanda avokado, tomat, salt, peppar och citronsaft. Servera biffarna med sky, sallad och potatisskivor.

Vad tyckte du om receptet?