Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fyllda lövbiffar är en perfekt snabb fredagsrätt som kan varieras i det oändliga. Här använder vi vällagrad prästost och soltorkade tomater. Bakpotatis i skivor är perfekt för en snabblagad helgmiddag.
Sätt ugnen på 225°. Skölj potatisen och skär den i cm-tjocka skivor. Vänd skivorna i olja på en stor plåt och salta. Baka potatisen mitt i ugnen 15-20 min.
Finhacka ost och soltorkade tomater. Platta ut lövbiffarna och lägg på fyllningen. Vik över och tryck ihop längs kanterna. Salta och peppra på köttet.
Stek lövbiffskivorna på hög värme i smör 2-3 min på varje sida.
Vispa ur pannan med 1 dl vatten. Tillsätt socker, vinäger, vin, kalvfond och senap i skyn och låt koka ihop på hög värme 5-10 min.
Skala, kärna ur och skär avokadon i bitar. Skär tomaterna i bitar. Blanda avokado, tomat, salt, peppar och citronsaft. Servera biffarna med sky, sallad och potatisskivor.