Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fylld kyckling med grillad squash

Kycklinglårfiléer blir saftiga och smakrika på grillen. Här breder jag färskost på köttet, rullar ihop och fäster med grillpinnar innan spetten får grilla under lock.

Fylld kyckling med grillad squashFylld kyckling med grillad squashFylld kyckling med grillad squash
Annika Broman

Ingredienser

  • 600 gkycklinglårfiléer
  • 4 mskphiladelphia- med karljohanssmak
  • grillspett- väl blötlagda
  • 500 gsquash- både grön och gul
  • 1 mskolivolja
  • 1 stvitlöksklyfta
  • 2 kvistrosmarin
  • svartpeppar- nymalen
  • citronskal- finrivet

örtolja

  • 1 dlörter- blandade färska, hackade
  • 1,5 dlolivolja

Limekräm

  • 2 dlkesella
  • 0,5 stlime- saft + rivet skal
  • 1 mskhonung- flytande
  • svartpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Rör ihop limekrämen. Smaka av med salt och peppar. Låt stå och dra.

  2. Vik ut lårfilérna och bred på färskost. Rulla ihop och fäst ihop varje filé med ett blötlagt träspett. Salta och pensla rullarna runtom med örtoljan.

  3. Grilla spetten runtom cirka 15 minuter under lock, vänd några gånger. Kycklingen är klar när den är helt vit i köttet rakt igenom.

  4. Skär squashen i skivor på längden. Pressa vitlöken i oljan och pensla squashen med den. Grilla squashen cirka 3 minuter, vänd och strö över repade rosmarinblad. Grilla ytterligare 3 minuter. Strö över flingsalt och rivet citronskal.

  5. Servera kycklingspetten med squash, limekräm och kanske ett par grillade kvistar med hela tomater.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök