Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fylld gul paprika

Fyllningen i paprikorna kan varieras efter vilka grönsaker du har hemma, och göras vegetarisk med färs av soja eller quorn. Paprikan kan även serveras med ris eller couscous.

Fylld gul paprika
Fylld gul paprika
Fylld gul paprika
Foto: Allt om Mat

Ingredienser

  • 8tomater- gula små
  • 4paprikor- gula
  • 100 gcashewnötter
  • 1 mskolivolja- + 1 msk
  • 500 gnötfärs- eller vegetarisk färs
  • 1 tsksalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald
  • 2knipplök- med blast
  • 50 grucola
  • 5 kvistartimjan
  • 1 dlost- riven

Tillbehör

  • pasta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Halvera tomaterna. Skär av ett lock på paprikorna och ta ut kärnorna. Lägg paprikor och lock tillsammans med tomater och cashewnötter i en ugnssäker form. Häll på 1 msk olja och rör runt. Tillaga mitt i ugnen  ca 20 min.

  2. Fräs färsen i 1 msk olja. Krydda med salt och peppar. Ansa och strimla löken. Grovhacka rucolan. Blanda ner lök, rucola, tomater, cashewnötter och timjan i färsen. Låt paprikorna svalna något.

  3. Höj ugnstemperaturen till 225°. Fyll paprikorna med nästan all färsröra. Resterande färs läggs runt paprikorna. Strö över osten, sätt på locken och gratinera mitt i ugnen ca 10 min. Servera med nykokt pasta.

Vad tyckte du om receptet?