Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fyllningen i paprikorna kan varieras efter vilka grönsaker du har hemma, och göras vegetarisk med färs av soja eller quorn. Paprikan kan även serveras med ris eller couscous.
Sätt ugnen på 200°. Halvera tomaterna. Skär av ett lock på paprikorna och ta ut kärnorna. Lägg paprikor och lock tillsammans med tomater och cashewnötter i en ugnssäker form. Häll på 1 msk olja och rör runt. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
Fräs färsen i 1 msk olja. Krydda med salt och peppar. Ansa och strimla löken. Grovhacka rucolan. Blanda ner lök, rucola, tomater, cashewnötter och timjan i färsen. Låt paprikorna svalna något.
Höj ugnstemperaturen till 225°. Fyll paprikorna med nästan all färsröra. Resterande färs läggs runt paprikorna. Strö över osten, sätt på locken och gratinera mitt i ugnen ca 10 min. Servera med nykokt pasta.