Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fylld caesarmacka med potatis och parmesanost

Rester av färskpotatis brukar ofta ligga i kylen. Blanda dem med en caesarsmakande dressing så blir det en matig fyllning till en picknickmacka.

Fylld caesarmacka med potatis och parmesanostFylld caesarmacka med potatis och parmesanostFylld caesarmacka med potatis och parmesanost
Caesarsmörgås med potatis och parmesanost Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 4bröd- t ex källarfranska
  • 8färskpotatisar- kokta, kalla (300 g)
  • 8sardeller- filéer
  • 1 dlmajonnäs
  • 1 dlparmesanost- riven
  • 1 litenvitlöksklyfta
  • 1 mskmjölk- eller vatten
  • 2 krmsherryvinäger
  • 2 krmsalt
  • 1 krmnymald svartpeppar
  • 1gemsallad

Garnering

  • basilika

Gör så här

  1. Skär potatisen i små tärningar. Finhacka sardellerna.

  2. Blanda majonnäs och ost. Skala och riv i vitlöken. Späd med mjölk eller vatten. Smaksätt med vinäger och krydda med salt och peppar. Blanda i potatis och sardeller.

  3. Sära på salladsbladen. Klyv bröden. Lägg ett salladsblad vardera på över- och underdel. Fördela potatisröran på brödens underdelar. Lägg på basilikablad och brödöverdelarna och tryck ihop mackorna. Ta med till stranden eller på picknick.

Vad tyckte du om receptet?