Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Töm ut innehållet ur kryddiga salsiccakorvar och gör denna smakrika pastarätt
Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningar på förpackningen. Låt pastan rinna av i durkslag. Spara lite av pastavattnet till såsen.
Skala och hacka schalottenlök, purjolök och vitlök. Fräs löksorterna i en stekpanna med olivolja tills löken är blank. Snitta salsicciakorvarna och gröp ur korvsmeten. Tillsätt korvsmeten i stekpanna och stek den grynig.
Späd med rött vin och låt det koka ihop. Rör ner körsbärstomater med spad, tomatpuré och pastavatten och låt sjuda 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Blanda pastan med såsen i en stor bunke.
Servera med riven parmesanost, skivad purjolök och basilika.
Recept från Mitt kök