Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fusilli med salsiccia och körsbärstomat

Töm ut innehållet ur kryddiga salsiccakorvar och gör denna smakrika pastarätt

Fusilli med salsiccia och körsbärstomat
Fusilli med salsiccia och körsbärstomat
Fusilli med salsiccia och körsbärstomat
THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 250 gfusillipasta
  • 1schalottenlök
  • 1purjolök- dm
  • 1vitlöksklyfta
  • 2 mskolivolja
  • 600 gsalsiccia- färsk
  • 1 dlrött vin
  • 1 burkkörsbärstomater- 400 g
  • 2 msktomatpuré
  • 1 dlpastavatten
  • salt
  • peppar

Till servering

  • parmesan- riven
  • purjolök- skivad
  • basilika

Gör så här

  1. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningar på förpackningen. Låt pastan rinna av i durkslag. Spara lite av pastavattnet till såsen.

  2. Skala och hacka schalottenlök, purjolök och vitlök. Fräs löksorterna i en stekpanna med olivolja tills löken är blank. Snitta salsicciakorvarna och gröp ur korvsmeten. Tillsätt korvsmeten i stekpanna och stek den grynig.

  3. Späd med rött vin och låt det koka ihop. Rör ner körsbärstomater med spad, tomatpuré och pastavatten och låt sjuda 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Blanda pastan med såsen i en stor bunke.

  4. Servera med riven parmesanost, skivad purjolök och basilika.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök