Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Funnel cake, eller trattkaka, är en amerikansk godsak som lagas genom att smeten ringlas och friteras i het olja. Gott tillsammans med lättvispad grädde och vaniljglass.
Äppelkompott: Kärna ur och skär äpplena i bitar.
Stek äppelbitarna i smör. Ringla över lönnsirap och strö över råsocker, låt sockret karamelliseras.
Häll i vattnet, koka upp och strö över kanel. Dra av från värmen och låt äppelkompotten svalna.
Funnel cake: Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål.
Vispa ägg, strösocker och mjölk lite lätt. Vispa i de torra ingredienserna och arbeta ihop allt till en slät och fin smet med en handvisp, ställ åt sidan.
Värm upp oljan till 170–180 grader i en djup kastrull eller i en fritös.
Blanda kanel och socker på ett fat.
Fyll en spritspåse med smeten, klipp ett lagom stort hål, cirka 1 centimeter i diameter. Spritsa i smeten i oljan i cirkelrörelser.
Fritera tills kakan är gyllenbrun, vänd på den och fritera på andra sidan. Lyft upp med en hålslev, låt rinna av på ett hushållspapper. Vänd kakorna direkt i kanel och sockerblandningen. Servera direkt.
Servering: Servera funnel caken med äppelkompott, vispad grädde och vaniljglass.
Recept från Mitt kök