Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 12g
Protein: 16g
Kolhydrater: 66g
Här bjuds vardagspotatisen i sällskap med färsk rosmarin och mozzarella. Använd gärna matberedare när du ska göra degen.
Smula jästen i en skål. Blanda vatten, olivoljan och saltet. Häll degspadet över jästen och rör om. Tillsätt vetemjölet (spara ca 1/4 till utbakningen) och grahamsmjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Jäs degen övertäckt 30 min.
Ta upp den på mjölat bakbord, dela den i delar (2 delar avser 2 pers). Låt dem jäsa övertäckta ca 15 min. Kavla ut varje del till en rund pizzabotten, ca 20 cm i diameter. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
Sätt ugnen på 225°. Borsta potatisen väl eller skala den om det behövs. Skiva. Värm oljan i en stekpanna, lägg i potatisen och låt den mjukna i oljan utan att ta färg, 2–3 min. Rör om då och då. Ta pannan från värmen och blanda i rosmarinbladen. Salta och peppra.
Skiva osten tunt. Lägg potatisen och osten på pizzabottnarna, spara en kant runt om. Grädda mitt i ugnen, ca 10 min.
Blanda hyvlad vitkål med salt 1–2 min. Blanda kålen med dillen, vinägern och oljan.