Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fullkornspizza med potatis och rosmarin

Här bjuds vardagspotatisen i sällskap med färsk rosmarin och mozzarella. Använd gärna matberedare när du ska göra degen.

Fullkornspizza med potatis och rosmarin
Fullkornspizza med potatis och rosmarin
Fullkornspizza med potatis och rosmarin

Till 2 pers

  • 0,5 tskjäst
  • 1 dlvatten- 37°
  • 0,5 mskolivolja
  • 0,25 tsksalt
  • 2 dlvetemjöl
  • 0,5 dlgrahamsmjöl

Pålägg

  • 225 gpotatis- helst liten
  • 0,5 mskolivolja
  • 3 mskrosmarinblad
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 0,5 pktmozzarella- light (ca 65 g)

Sallad

  • 100 gvitkål- klyfta
  • 0,5 tsksalt
  • 2 mskdill- finhackad
  • 1 tskvinäger
  • 1 tskolivolja

Gör så här

  1. Smula jästen i en skål. Blanda vatten, olivoljan och saltet. Häll degspadet över jästen och rör om. Tillsätt vetemjölet (spara ca 1/4 till utbakningen) och grahamsmjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Jäs degen övertäckt 30 min.

  2. Ta upp den på mjölat bakbord, dela den i delar (2 delar avser 2 pers). Låt dem jäsa övertäckta ca 15 min. Kavla ut varje del till en rund pizzabotten, ca 20 cm i diameter. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.

  3. Sätt ugnen på 225°. Borsta potatisen väl eller skala den om det behövs. Skiva. Värm oljan i en stekpanna, lägg i potatisen och låt den mjukna i oljan utan att ta färg, 2–3 min. Rör om då och då. Ta pannan från värmen och blanda i rosmarinbladen. Salta och peppra.

  4. Skiva osten tunt. Lägg potatisen och osten på pizzabottnarna, spara en kant runt om. Grädda mitt i ugnen, ca 10 min.

  5. Blanda hyvlad vitkål med salt 1–2 min. Blanda kålen med dillen, vinägern och oljan.

Vad tyckte du om receptet?