Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fudgebrownie med hasselnötskräm

Fudgebrownie med hasselnötskräm är riktiga godiskakor. Hasselnötsmassa går bra att byta ut mot nötcrème.

Petra Lindstrand
Fudgebrownie med hasselnötskräm
Fudgebrownie med hasselnötskräm
Fudgebrownie med hasselnötskräm
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 150 gsmör
  • 2,5 dlströsocker
  • 1 dlkakao
  • 1 krmsalt
  • 1 tskvaniljsocker
  • 1 dlvetemjöl
  • 2ägg- stora

Topping

  • 0,5 burkhasselnötsmassa- (à 220 g)
  • 1ägg
  • 0,5 dlhasselnötter
  • 4 bitarfudge- (finns som lösviktgodis)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret försiktigt i en kastrull. Ta av från värmen.

  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt smör och ett ägg i taget under omrörning. Rör ihop till en jämn smet. Bred ut smeten i en ugnssäker form, 20 x 25 cm, täckt med bakplåtspapper.

  3. Topping: Rör ihop hasselnötsmassa och ägg och bred över ­kakan.

  4. Grovhacka nötterna. Skär ­fudgen i mindre bitar. Strö nötte­r och fudge över kakan. Grädda mitt i ugnen ca 30 min, tills kakan precis stannat men är lite krämig i mitten. Låt kallna i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

Älskar du också att baka?

Gör som allt fler: Följ Baka med Allt om Mat – vårt nya inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning!