Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på fudge. Vi har kokat fudge i en traktörpanna, 26 cm i diameter.
Klä en form, ca 15 x 20 cm med 2 cm hög kant, med plastfolie. Fukta formen med vatten så fäster plastfolien bättre.
Värm försiktigt mjölk, strösocker och farinsocker i en kastrull. Rör försiktigt tills sockret smält.
Tillsätt smör, choklad och honung under omrörning.
Koka utan lock på medel- värme ca 30 min, tills termometern visar 116°.
Ställ kastrullen i kallt vatten-bad. Vispa tills smeten blir krämig och ljusnar något. Det tar 4-5 min.
Blanda i nötter och russin. Häll fudgen i formen. Låt den stelna i kylen minst 4 timmar.
Skär fudgen i kuber, ca 2 x 2 cm. Förvara kallt.