Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fudge med ingefära och clementin

Recept på vit chokladfudge. Ingefära och clementin bryter av det söta i fudgen och ger en lite julig smak.

Fudge med ingefära och clementin
Fudge med ingefära och clementin
Fudge med ingefära och clementin
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2clementiner
  • 90 gvit choklad
  • 3 dlvispgrädde
  • 2 dlströsocker
  • 1 dlljus sirap
  • 1 mskingefära- finriven
  • 50 gsmör- rumsvarmt
  • 1 krmsalt

Garnering

  • 1 tskflingsalt

Gör så här

  1. Skölj clementinerna noga i ljummet vatten. Riv skalet. ­Halvera och pressa ut 4 tsk saft. Hacka chokladen. 

  2. Koka upp grädde, socker, sirap, clementinskal, clementinsaft och ingefära i en kastrull. Låt koka tills smeten är 115°, rör om då och då.

  3. Ta kastrullen från värmen, rör om och låt svalna i ca 1 min. Tillsätt choklad, smör och salt och rör tills allt har smält. Häll smeten i en form ca 20 x 20 klädd med bakplåtspapper. Låt stå i ca 2 min.

  4. Strö över flingsalt. Låt fudgen kallna och skär den sedan i bitar.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också:

Recept på klassisk knäck

Klassisk gräddkola - recept