Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på vit chokladfudge. Ingefära och clementin bryter av det söta i fudgen och ger en lite julig smak.
Skölj clementinerna noga i ljummet vatten. Riv skalet. Halvera och pressa ut 4 tsk saft. Hacka chokladen.
Koka upp grädde, socker, sirap, clementinskal, clementinsaft och ingefära i en kastrull. Låt koka tills smeten är 115°, rör om då och då.
Ta kastrullen från värmen, rör om och låt svalna i ca 1 min. Tillsätt choklad, smör och salt och rör tills allt har smält. Häll smeten i en form ca 20 x 20 klädd med bakplåtspapper. Låt stå i ca 2 min.
Strö över flingsalt. Låt fudgen kallna och skär den sedan i bitar.
Läs också: