Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Underbar cheesecake med jordgubbsfyllning på en botten gjord av mandelmjöl, riven kokos och honung. Garnera med jordgubbar och ringla över lite jordgubbshonung. Gluten- och sockerfri.
Botten: sätt ugnen på 175 grader.
Lägg en bit bakplåtspapper i botten på en springform, cirka 20–22 centimeter i diameter.
Mixa ihop alla ingredienserna till botten, lägg massan i botten på formen och platta ut med baksidan av en sked eller en slickepott.
Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Ta ut och låt botten svalna.
Jordgubbshonung: snoppa och koka jordgubbarna med honungen, sila av och låt svalna.
Fyllning: separera äggen.
Vispa upp äggvitan med saltet.
Vispa ihop färskost, äggulor och honung med en elvisp i en separat skål. Blanda i jordgubbspuré, limeskal och limesaft i smeten. Vänd sist i äggvitorna.
Häll upp smeten i formen. Ringla i hälften av jordgubbshonungen. Låt formen stå i frysen i minst 5–6 timmar.
Garnering: garnera med jordgubbar och ringla över resten av jordgubbshonungen.
Recept från Mitt kök