Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fryst jordgubbscheesecake

Underbar cheesecake med jordgubbsfyllning på en botten gjord av mandelmjöl, riven kokos och honung. Garnera med jordgubbar och ringla över lite jordgubbshonung. Gluten- och sockerfri.

Fryst jordgubbscheesecake
Fryst jordgubbscheesecake
Fryst jordgubbscheesecake
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Botten

  • 2,5 dlmandelmjöl
  • 2,5 dlkokos- riven
  • 2 mskhonung
  • 2 mskkokosolja

Jordgubbshonung

  • 3 dljordgubbar
  • 1 dlhonung- flytande

Fyllning

  • 2ägg
  • 1 krmsalt
  • 400 gfärskost- Philadelphiaost
  • 1 dlhonung- flytande
  • 1,5 dljordgubbspuré- (mixade jordgubbar)
  • 1lime- finrivet skal och 2 tsk av saften

Till garnering

  • 3 dljordgubbar

Gör så här

  1. Botten: sätt ugnen på 175 grader.

  2. Lägg en bit bakplåtspapper i botten på en springform, cirka 20–22 centimeter i diameter.

  3. Mixa ihop alla ingredienserna till botten, lägg massan i botten på formen och platta ut med baksidan av en sked eller en slickepott.

  4. Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Ta ut och låt botten svalna.

  5. Jordgubbshonung: snoppa och koka jordgubbarna med honungen, sila av och låt svalna.

  6. Fyllning: separera äggen.

  7. Vispa upp äggvitan med saltet.

  8. Vispa ihop färskost, äggulor och honung med en elvisp i en separat skål. Blanda i jordgubbspuré, limeskal och limesaft i smeten. Vänd sist i äggvitorna.

  9. Häll upp smeten i formen. Ringla i hälften av jordgubbshonungen. Låt formen stå i frysen i minst 5–6 timmar.

  10. Garnering: garnera med jordgubbar och ringla över resten av jordgubbshonungen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök