Recept på hemgjord nötkräm hittar du HÄR!
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Drömgott med nötter och Nutella! Baka Roy Fares supergoda cheesecake - fryst chokladcheesecake med hasselnötter. Så gott!
Botten: Smält smöret i en kastrull och mixa kexen till smulor i en matberedare. Blanda samman alla ingredienser och fodra en pajform med löstagbar kant, 22 centimeter i diameter, med blandningen.
Grädda mitt i ugnen på 180 grader i cirka 10 minuter. Låt svalna helt innan cheesecakefyllningen hälls ner.
Fyllning: Vispa färskost, 1/2 deciliter grädde, Nutella, farinsocker och vaniljsocker fluffigt. Tillsätt sedan lite i taget av resten av grädden och vispa tills fyllningen känns fast och krämig. Fördela fyllningen jämnt i pajskalet och låt pajen stå i frysen i minst 2 timmar.
Ta ut pajen 20 minuter före servering. Den ska vara lätt fryst.
Mjukvispa grädden och fördela den och rostade hasselnötter ovanpå.
Recept på hemgjord nötkräm hittar du HÄR!
Recept från Mitt kök