Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nutellacheesecake med hasselnötter - recept

Drömgott med nötter och Nutella! Baka Roy Fares supergoda cheesecake - fryst chokladcheesecake med hasselnötter. Så gott!

Nutellacheesecake med hasselnötter - recept
Nutellacheesecake med hasselnötter - recept
Nutellacheesecake med hasselnötter - recept
EVA HILDÉN SMITH

Botten

  • 100 gsmör
  • 200 gdigestivekex
  • 0,5 dlströsocker

Fyllning

  • 400 gfärskost- rumstempererad
  • 0,5 dlvispgrädde- + 2 dl
  • 200 gnutella
  • 1,5 dlfarinsocker
  • 1 mskvaniljsocker

Till garnering

  • 5 dlvispgrädde
  • 0,5 dlhasselnötter- rostade hackade

Gör så här

  1. Botten: Smält smöret i en kastrull och mixa kexen till smulor i en matberedare. Blanda samman alla ingredienser och fodra en pajform med löstagbar kant, 22 centimeter i diameter, med blandningen.

  2. Grädda mitt i ugnen på 180 grader i cirka 10 minuter. Låt svalna helt innan cheesecakefyllningen hälls ner.

  3. Fyllning: Vispa färskost, 1/2 deciliter grädde, Nutella, farinsocker och vaniljsocker fluffigt. Tillsätt sedan lite i taget av resten av grädden och vispa tills fyllningen känns fast och krämig. Fördela fyllningen jämnt i pajskalet och låt pajen stå i frysen i minst 2 timmar.

  4. Ta ut pajen 20 minuter före servering. Den ska vara lätt fryst.

  5. Mjukvispa grädden och fördela den och rostade hasselnötter ovanpå.

Vad tyckte du om receptet?

Recept på hemgjord nötkräm hittar du HÄR!

Recept från Mitt kök