Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Minicheesecake recept

Minicheesecake som du enkelt gör. De smarriga bakverken går bra att frysa in och är lätta att garnera, perfekta att ta fram till festen och toppa med exempelvis grapefrukt och blandade bär.

Minicheesecake recept
Minicheesecake recept
Minicheesecake recept
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 15digestivekex
  • 75 gsmör- smält
  • 2 mskströsocker
  • 0,5 tskkanel- mald

Fyllning

  • 1blodgrape
  • 200 gfärskost- naturell
  • 3äggulor
  • 2 dlströsocker
  • 1 tskvaniljsocker- äkta
  • 2,5 dlvispgrädde

Garnering

  • 1blodgrape
  • 250 ghallon
  • 250 gbjörnbär
  • evrosenblad- kanderade

Gör så här

  1. Mixa kexen i matberedare och tillsätt smör, socker och kanel.

  2. Fördela smulorna i 12 muffinspappersformar. Platta till smulorna i formarna.

  3. Skölj grapefrukten noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften, mät till ca 1.5 dl. Vispa ihop färskost, äggulor, socker och vaniljsocker. Rör ner grapefruktens skal och saft.

  4. Vispa grädden och vänd ner den i smeten. Fördela smeten i formarna och frys 4-5 timmar.

  5. Skala och skär ut hinnfria klyftor ur grapefrukten. Toppa kakorna med grapefrukt, bär och ev kanderade rosenblad.

Vad tyckte du om receptet?