Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Efter tre timmar i frysen är citronsufflén halvfryst och färdig att servera. Vill du ha den förberedd och färdig i frysen längre tid tas den i stället fram och tempereras 20 min inför serveringen.
Koka hälften av sockret i vattnet tills det är lätt ljusbrunt, ca 10 min. Häll sockerkaramellen i botten på formar eller koppar.
Vispa grädden.
Vispa gulorna med resten av sockret, tillsätt citronsaft, citronskal och likör och vispa någon minut till.
Vänd ner vispgrädden och fördela krämen i formarna. Frys dem 3 timmar eller längre.
Doppa formarna i hett vatten och stjälp upp suffléerna. Garnera med citronskal och stänk över några droppar likör.
Variation. Byt citron och citronlikör mot apelsin och apelsinlikör och få i stället en apelsinsufflé.