Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på fryst chokladmousse. Smaken påminner om fransk chokladmousse och kräver vispande i olika bunkar över hett vattenbad. Låt moussen stå framme en stund före servering; den är godast om den hunnit tina lite.
Skölj en skål med rundad botten, ca 1 1/2 liter, med vatten. Täck insidan med plastfolie. Hacka chokladen. Smält den med 1 dl grädde på låg värme så att chokladen smälter.
Vispa 2 dl grädde. Dela äggen och vispa äggvitorna med 1 dl socker till fasta toppar i en glasskål eller rostfri skål över hett vattenbad.
Vispa äggulorna luftiga med apelsinlikör och 2 msk socker över vattenbadet.
Vänd ner choklad och grädde i äggulorna och därefter ägg-vitorna, först hälften sedan resten. Häll smeten i skålen och täck med smörgåspapper. Frys ca 8 timmar.
Chokladskal: Smält kokosoljan på låg värme över vattenbad eller i mikro. Bryt chokladen i bitar och rör ner i oljan. Rör tills chokladen smält. Ta moussen ur frysen.
Krossa marängerna. Strö hälften på ett fat. Skölj utsidan av formen i varmt vatten så att moussen lossar. Stjälp upp den på marängkrosset så glider den inte. Ta bort plastfolien och häll över den smälta chokladen i två omgångar. Strö över resten av marängkrosset.
Den dekorerade moussen kan sedan frysas igen om den ska ätas senare.