Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Tårta som passar utmärkt att servera vid någon av sommarens fester!
Bottnarna: Sätt ugnen på varmluft och 150 grader. Rita två rundlar med 20-22 centimeter i diameter på två bakplåtspapper, lägg dem på två plåtar. Smörj och mjöla rundlarna.
Vispa äggvitor och citronsaft till hårt skum. Blanda kakao och socker. Vispa ner det, lite i taget. Vispa till ett fast och segt skum.
Bred ut smeten i rundlarna. Sätt in båda plåtarna samtidigt och grädda i 1 timme. Stäng av ugnen och låt bottnarna stå kvar i eftervärmen och eftertorka några timmar.
Fyllningen: Halvtina tranbären och mosa dem lätt. Vispa grädden hårt. Vispa äggulor, socker och kanel. Vänd ner tranbärsmoset. Blanda grädde och äggsmet.
Lägg en botten i en form med löstagbar kant som mäter 24 centimeter i diameter. Bred på hälften av grädden och ringla över hälften av kolasåsen. Bred över resten av grädden och kolasåsen. Lägg på den andra bottnen.
Frys tårtan minst 4 timmar. Låt stå cirka 20 minuter i rumstemperatur före servering. Pudra över kakao och strö gärna över lite frysta tranbär.
Recept från Mitt kök