Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fryst chokladmaräng med tranbär och kolasås


Den frysta tårtan är fylld med tranbärsparfait och kolasås.

Fryst chokladmaräng med tranbär och kolasås
Fryst chokladmaräng med tranbär och kolasås
Fryst chokladmaräng med tranbär och kolasås

Ove Lindfors

Ingredienser

  • 4äggvitor
  • 1 tskcitron- pressad
  • 1,5 mskkakao
  • 2 dlströsocker
  • 2,5 dltranbär- frysta
  • 5 dlmellangrädde
  • 4äggulor
  • 1 dlflorsocker
  • 1 tskkanel
  • 1,25 dlkolasås

Gör så här

  1. Bottnarna: Sätt ugnen på varmluft och 150 grader. Rita två rundlar med 20-22 centimeter i diameter på två bakplåtspapper, lägg dem på två plåtar. Smörj och mjöla rundlarna.

  2. Vispa äggvitor och citronsaft till hårt skum. Blanda kakao och socker. Vispa ner det, lite i taget. Vispa till ett fast och segt skum.

  3. Bred ut smeten i rundlarna. Sätt in båda plåtarna samtidigt och grädda i 1 timme. Stäng av ugnen och låt bottnarna stå kvar i eftervärmen och eftertorka några timmar.4 Fyllningen: Halvtina tranbären och mosa dem lätt. Vispa grädden hårt. Vispa äggulor, socker och kanel. Vänd ner tranbärsmoset. Blanda grädde och äggsmet.

  4. Lägg en botten i en form med löstagbar kant som mäter 24 centimeter i diameter. Bred på hälften av grädden och ringla över hälften av kolasåsen. Bred över resten av grädden och kolasåsen. Lägg på den andra bottnen.

  5. Frys tårtan minst 4 timmar. Låt stå cirka 20 minuter i rumstemperatur före servering. Pudra över kakao och strö gärna över lite frysta tranbär.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök