Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fryst cheesecaketårta

Glasstårta med frisk citron och söt maräng. Toppa sen härligheten med jordgubbar och färsk mynta.

Fryst cheesecaketårta
Fryst cheesecaketårta
Fryst cheesecaketårta
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2marängbottnar- färdigköpta

Fyllning

  • 2gelatinblad
  • 4 dlvispgrädde
  • 4äggulor
  • 1,75 dlströsocker
  • 1vaniljstång- urskrapad
  • 200 gphiladelphia
  • 1 dllemon curd
  • 4äggvitor

Till garnering

  • jordgubbar
  • mynta- färsk

Gör så här

  1. Lägg en av marängbottnarna i en form med löstagbar kant, 26 centimeter. Bryt den andra i bitar och ställ åt sidan.

  2. Blötlägg gelatinet i kallt vatten 5 minuter. Värm ½ dl av grädden på svag värme i en liten kastrull. Ta från värmen, lägg i gelatinbladen och rör tills de smält. Låt svalna.

  3. Vispa resten av grädden.

  4. Vispa äggulorna pösiga med socker och vaniljfrön. Vispa ner ost och lemon curd.

  5. Vispa äggvitorna till fast skum.

  6. Blanda ner den vispade grädden och gelatinsmeten i äggulevispet. Vänd ner äggvitorna med luftiga tag. Vänd sist ner marängbitarna.

  7. Häll smeten i formen, täck över och frys tårtan minst 4 timmar. Ta ut tårtan en stund innan servering. Garnera med jordgubbar och mynta.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök