Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fryst cheesecake med Oreokakor och maräng

Underbar cheesecake med maffig chokladsmak och fluffig maräng.

Elisabeth Johansson
Fryst cheesecake med Oreokakor och maräng
Fryst cheesecake med Oreokakor och maräng
Fryst cheesecake med Oreokakor och maräng
Foto: Susanna Blåvarg

Botten

  • 2 pktOreo cookies- á 154 g
  • 150 gsmör- smält

Fyllning

  • 300 gmörk choklad- hackad
  • 400 gfärskost
  • 160 gströsocker
  • 50 gfarinsocker- eller mörkt muscovadosocker
  • 2 tskvaniljsocker
  • 2 dlvispgrädde
  • 0,5 burkdulce de leche- (ca 200 g)

Italiensk maräng

  • 3äggvitor
  • 1,5 dlströsocker
  • 3 mskvatten
  • 50 gmörk choklad- hackad

Gör så här

  1. Botten: Mixa kakorna till smulor och tillsätt smöret. Tryck ut blandningen i en form, ca 20 cm i diameter. Låt bottnen stå i kylskåp under tiden som du gör fyllningen.

  2. Fyllning: Smält chokladen i en skål över vattenbad. Vispa ihop färskost, strösocker, farinsocker och vaniljsocker.

  3. Vispa ner chokladen i blandningen med en elvisp. Vispa ner ovispad vispgrädde, lite i taget. Häll blandningen i formen och bred över dulce de lechen. Låt cheesecaken stå i frysen tills den stelnat, i 3–4 tim.

  4. Italiensk maräng: Lägg äggvitorna i en bunke, använd gärna en köksassistent. Koka upp strösocker och vatten. Börja vispa äggvitan när sockerlagen är 110 grader och fortsätt koka sockerlagen till 119–121 grader. Häll sockerlagen i en tunn stråle över äggvitorna och vispa kraftigt under tiden. Vispa tills marängen är kall och fluffig.

  5. Smält chokladen i en skål över vattenbad eller i mikro och vänd ner den slarvigt i marängen så att den blir marmorerad. Toppa cheesecaken med marängen och bränn av den med en brännare.

Vad tyckte du om receptet?