Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Underbar cheesecake med maffig chokladsmak och fluffig maräng.
Botten: Mixa kakorna till smulor och tillsätt smöret. Tryck ut blandningen i en form, ca 20 cm i diameter. Låt bottnen stå i kylskåp under tiden som du gör fyllningen.
Fyllning: Smält chokladen i en skål över vattenbad. Vispa ihop färskost, strösocker, farinsocker och vaniljsocker.
Vispa ner chokladen i blandningen med en elvisp. Vispa ner ovispad vispgrädde, lite i taget. Häll blandningen i formen och bred över dulce de lechen. Låt cheesecaken stå i frysen tills den stelnat, i 3–4 tim.
Italiensk maräng: Lägg äggvitorna i en bunke, använd gärna en köksassistent. Koka upp strösocker och vatten. Börja vispa äggvitan när sockerlagen är 110 grader och fortsätt koka sockerlagen till 119–121 grader. Häll sockerlagen i en tunn stråle över äggvitorna och vispa kraftigt under tiden. Vispa tills marängen är kall och fluffig.
Smält chokladen i en skål över vattenbad eller i mikro och vänd ner den slarvigt i marängen så att den blir marmorerad. Toppa cheesecaken med marängen och bränn av den med en brännare.