Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fryst cheesecake med blåbär, mascarpone och lemon curd

Len och krämig är den frysta cheesecaken med blåbär och citronsmak och lätt att göra. Allt vispas ihop i samma bunke. Färdiga biscotti med knapriga mandlar och köpt lemon curd gör det extra enkelt. Servera bär till.

Fryst cheesecake med blåbär, mascarpone och lemon curdFryst cheesecake med blåbär, mascarpone och lemon curdFryst cheesecake med blåbär, mascarpone och lemon curd
Fryst cheesecake med blåbär Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 150 gbiscotti- (italienska mandelskorpor)
  • 250 gmascarponeost
  • 2 dlflorsocker
  • 2,5 dlgrekisk yoghurt
  • 1,5 dllemon curd
  • 2 tskcitronskal- rivet
  • 3 mskblåbärssylt

Garnering

  • 250 gblåbär
  • 1 dlblåbärssylt- (mixad)
  • citronskal

Gör så här

  1. Täck en avlång 1 1/2 liters form med bakplåtspapper eller plastfolie. Lägg kakorna i en påse och krossa dem -eller stöt dem i omgångar i en mortel.

  2. Vispa mascarpone och florsocker luftigt. Vänd ner yoghurten, lite i taget, använd en slickepott och rör inte för mycket. Blanda lemon curd med -citronskal och lite av ostsmeten. Vänd ner lemon curd i ost- och yoghurtsmeten.

  3. Varva biscotti, mascarponekräm och klickar av blåbärssylt i formen. Spara lite av biscottismulorna till garnering. Täck med bakplåtspapper. Ställ in i frysen i ca 6 tim.

  4. Ta formen ur frysen och låt tina i kyl i ca 20 min.

  5. Stjälp upp cheesecaken på ett fat och garnera med de sparade biscottismulorna, blåbär, blåbärssylt och citronskal.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: