Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fryst blue cheesecake med päron

Servera den läckra cheesecaken med strimlade päron och rostade nötter.

Fryst blue cheesecake med päron
Fryst blue cheesecake med päron
Fryst blue cheesecake med päron
Foto: Thomas Hjertén

Botten

  • 15digestivekex
  • 10pepparkakor
  • 1 mskströsocker
  • 100 gsmör

Fyllning

  • 4 dlvispgrädde
  • 4äggulor
  • 200 gfärskost
  • 0,75 dlflorsocker
  • 1äggvita
  • 140 gblåmögelost- + 75 g, riven

Balsamicoreduktion

  • 1,5 dlbalsamicovinäger
  • 1,5 dlströsocker

Till servering

  • 4päron
  • 150 ghasselnötter- skalade
  • shisokrasse
  • timjan- färsk

Gör så här

  1. Botten: Blanda digestivekexen, pepparkakorna och strösockret i en mixer.

  2. Smält smöret och häll det över smulorna och mixa en stund till. Platta ut smulorna i en springform, ca 24 cm i diameter. Låt formen stå i kylskåp en stund.

  3. Fyllning: Vispa vispgrädden fluffig, men inte för hårt. Vispa ihop äggulor, färskost och florsocker. Vispa upp äggvitan i en separat skål.

  4. Vänd ner 140 g blåmögelost i smeten och vänd sedan i grädden och äggvitan. Häll smeten i formen. Strö över 75 g blåmögelost. Låt formen stå i frysen i minst 6 tim.

  5. Balsamicoreduktion: Koka ihop balsamvinäger och strösocker till en sirapsliknande konsistens. Tänk på att den tjocknar mer när den har kallnat.

  6. Servering: Svarva ett av päronen i en grönsakssvarv eller skär det i tunna strimlor. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna. Skär upp cheesecaken i bitar och lägg upp dem på tallrikar. Ringla över balsamreduction och garnera med päronen. Strö över hasselnötter, shisokrasse och timjan.

Vad tyckte du om receptet?