Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Servera den läckra cheesecaken med strimlade päron och rostade nötter.
Botten: Blanda digestivekexen, pepparkakorna och strösockret i en mixer.
Smält smöret och häll det över smulorna och mixa en stund till. Platta ut smulorna i en springform, ca 24 cm i diameter. Låt formen stå i kylskåp en stund.
Fyllning: Vispa vispgrädden fluffig, men inte för hårt. Vispa ihop äggulor, färskost och florsocker. Vispa upp äggvitan i en separat skål.
Vänd ner 140 g blåmögelost i smeten och vänd sedan i grädden och äggvitan. Häll smeten i formen. Strö över 75 g blåmögelost. Låt formen stå i frysen i minst 6 tim.
Balsamicoreduktion: Koka ihop balsamvinäger och strösocker till en sirapsliknande konsistens. Tänk på att den tjocknar mer när den har kallnat.
Servering: Svarva ett av päronen i en grönsakssvarv eller skär det i tunna strimlor. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna. Skär upp cheesecaken i bitar och lägg upp dem på tallrikar. Ringla över balsamreduction och garnera med päronen. Strö över hasselnötter, shisokrasse och timjan.