Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Läcker cheesecake med en botten gjord på digestivekex och pepparkakor. Gör en fyllning smaksatt med saffran och dekorera med kanelstänger och lingon. Enkel och snabb att göra och ljuvligt god till kaffet!
Botten: Smöra och mjöla lite lätt kanterna på en springform, 23–24 centimeter i diameter, och lägg ett bakplåtspapper i botten.
Sätt ugnen på 200 grader och smält smöret i en kastrull.
Kör kexen och pepparkakorna till fina smulor i en matberedare. Tillsätt strösocker och vaniljsocker och mixa ihop. Tillsätt smöret och blanda ordentligt.
Fördela blandningen jämnt på botten av springformen. Platta till ytan lite lätt med baksidan av en slickepott och grädda mitt i ugnen i 8–10 minuter.
Ta ut och låt svalna helt. Torka av insidan av formen.
Fyllning: Vispa grädden.
Separera äggen, vispa upp äggulorna med sockret. Tillsätt saffran, finrivet apelsinskal, apelsinsaft och vaniljsocker. Vispa i färskosten. Vänd ner grädden.
Vispa upp äggvitan i en separat bunke. Vänd ner äggvitan i smeten.
Häll upp smeten i formen och sätt in den i frysen i minst 6 timmar.
Garnering: Vispa upp grädden. Fyll i grädden i en spritspåse. Garnera cheesecaken med spritsad grädde, lingon, kanelstänger, stjärnanis och eventuellt några lingonkvistar. Riv över apelsinskal.
Recept från Mitt kök