Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Frusen saffranskvarg med kryddiga varma plommon

Saffran passar bra ihop med kvarg. Tillsammans med varma plommon och björnbär blir detta en ny dessertfavorit.

Elisabeth Johansson
Frusen saffranskvarg med kryddiga varma plommon
Frusen saffranskvarg med kryddiga varma plommon
Frusen saffranskvarg med kryddiga varma plommon
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Frusen saffranskvarg

  • 250 gkvarg- naturell, 10 % fetthalt
  • 1 pktsaffran
  • 2 mskhonung- flytande
  • 0,5apelsin- finrivet skal och saft

Kryddiga plommon

  • 4plommon
  • 2 dlbjörnbär
  • 1 mskhonung- flytande
  • 2 krmkanel- malen
  • 1 krmkardemumma

Till garnering

  • apelsinskal- lite rivet
  • körsbär- några eller andra färska bär

Gör så här

  1. Frusen saffranskvarg: Blanda ihop alla ingredienser i en skål.

  2. Sätt in skålen i frysen.

  3. Vispa upp kvargen varje timme med en elvisp tills den frusit till en krämig, fast konsistens. Det tar cirka 3–4 timmar.

  4. Kryddiga plommon: Kärna ur plommonen och skär dem i tärningar.

  5. Lägg tärningarna i en kastrull. Värm på medelvärme.

  6. Tillsätt björnbär, honung, kanel och kardemumma. Låt allt sjuda upp. Ställ kastrullen åt sidan.

  7. Servering: Lägg upp den frusna saffranskvargen i skålar.

  8. Servera med de kryddiga plommonen, apelsinskal och körsbär.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök