Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Saffran passar bra ihop med kvarg. Tillsammans med varma plommon och björnbär blir detta en ny dessertfavorit.
Frusen saffranskvarg: Blanda ihop alla ingredienser i en skål.
Sätt in skålen i frysen.
Vispa upp kvargen varje timme med en elvisp tills den frusit till en krämig, fast konsistens. Det tar cirka 3–4 timmar.
Kryddiga plommon: Kärna ur plommonen och skär dem i tärningar.
Lägg tärningarna i en kastrull. Värm på medelvärme.
Tillsätt björnbär, honung, kanel och kardemumma. Låt allt sjuda upp. Ställ kastrullen åt sidan.
Servering: Lägg upp den frusna saffranskvargen i skålar.
Servera med de kryddiga plommonen, apelsinskal och körsbär.
Recept från Mitt kök