Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Frusen romtoddy med björnbär

En svalkande romtoddy blir en uppskattad dessert för de vuxna. Du kan även byta mot calvados, punsch eller whisky. Tänk på att frystiden blir längre ju mer alkohol du har i toddyn.

Frusen romtoddy med björnbär
Frusen romtoddy med björnbär
Frusen romtoddy med björnbär
MARTIN SKREDSVIK

Ingredienser

  • 4äggulor
  • 0,75 dlsocker- eller florsocker
  • 2 mskrom- mörk,det passar även med konjak, calvados, punsch eller whisky
  • 1,5 dlbjörnbär- cirka eller andra bär

Gör så här

  1. Vispa äggulor och socker tills det blivit vitt och pösigt.

  2. Tillsätt alkoholen och vispa ihop smeten.

  3. Häll upp den på glas eller i skål.

  4. Frys toddyn i 3-5 timmar beroende på vilken konsistens som önskas.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök