Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan grovt på rivjärnet. Vispa mandelmassan med ägg och apelsinlikör.
Kläm fast ett bakplåtspapper över botten på en bakform med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Smörj och bröa formen. Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen, 175 grader, cirka 20 minuter.
Låt kakan kallna och lossa kanten på formen. Diska och torka kanten och sätt tillbaka den. Vispa grädden medeltjock. Smält chokladen i en bunke över hett vattenbad, och rör om så chokladen smälter.
Vispa äggulor och socker pösigt i en bunke. Tillsätt chokladen under kraftig vispning. Rör ner fruktpuré och vänd till sist ner vispad grädde.
Bred ut smeten över kakan i formen. Täck med plastfilm eller folie och frys i minst 6 timmar.
Tips!
Gör en snygg chokladspiral. Hacka 50 g mörk choklad. Smält 25 g i en skål över hett vattenbad. Ta upp skålen från vattenbadet och tillsätt resten av den hackade chokladen och rör om tills den smälter. Fyll en sprits och ringla streck över en remsa av en plastficka. Låt svalna något och forma till en rulle. Lägg i kylen 10 minuter. Ta loss plasten och skär av med het kniv.
Recept från Mitt kök