Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Frusen passionsfruktscheesecake

Läcker och glutenfri cheesecake med passionsfrukt och lime. Gör en sirapsås av passionsfruktens kärnor och flytande honung och ringla över. Garnera med myntablad.

Frusen passionsfruktscheesecake
Frusen passionsfruktscheesecake
Frusen passionsfruktscheesecake
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Botten

  • 2,5 dlmandelmjöl
  • 2,5 dlkokos- riven
  • 2 msklönnsirap- eller honung
  • 2 mskkokosolja

Fyllning

  • 2ägg- separerade
  • 1 krmsalt
  • 400 gfärskost- Philadelphiaost
  • 1 dlhonung- flytande
  • 2passionsfrukter
  • 1lime- finrivet skal och 2 tsk av saften

Passionssirap

  • 1passionsfrukt- kärnorna
  • 1 dlhonung- flytande

Till garnering

  • 1passionsfrukt
  • myntablad

Gör så här

  1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Lägg en bit bakplåtspapper i botten på en springform cirka 20-22 centimeter i diameter.

  2. Mixa ihop alla ingredienserna till botten, lägg massan i botten på formen och platta ut med baksidan av en sked eller en slickepott. Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Ta ut och låt botten svalna.

  3. Fyllning: Separera äggen. Vispa upp äggvitan med saltet.

  4. Vispa ihop färskosten, äggulorna och honungen med en elvisp i en separat skål.

  5. Dela passionsfrukterna och gröp ur dem med en sked. Blanda ner innehållet från passionsfrukterna, limeskalet och limesaften i smeten, vänd sist i äggvitorna. Häll upp smeten i formen. Ställ in formen i frysen minst 5-6 timmar.

  6. Passionssirap: Koka kärnorna från passionsfrukten med honungen och låt svalna.

  7. Servering: Ringla över passionssirapen över cheesecaken och garnera med passionsfrukt och myntablad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök