Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Läcker och glutenfri cheesecake med passionsfrukt och lime. Gör en sirapsås av passionsfruktens kärnor och flytande honung och ringla över. Garnera med myntablad.
Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Lägg en bit bakplåtspapper i botten på en springform cirka 20-22 centimeter i diameter.
Mixa ihop alla ingredienserna till botten, lägg massan i botten på formen och platta ut med baksidan av en sked eller en slickepott. Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Ta ut och låt botten svalna.
Fyllning: Separera äggen. Vispa upp äggvitan med saltet.
Vispa ihop färskosten, äggulorna och honungen med en elvisp i en separat skål.
Dela passionsfrukterna och gröp ur dem med en sked. Blanda ner innehållet från passionsfrukterna, limeskalet och limesaften i smeten, vänd sist i äggvitorna. Häll upp smeten i formen. Ställ in formen i frysen minst 5-6 timmar.
Passionssirap: Koka kärnorna från passionsfrukten med honungen och låt svalna.
Servering: Ringla över passionssirapen över cheesecaken och garnera med passionsfrukt och myntablad.
Recept från Mitt kök