Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Frusen chokladcheesecake med hasselnötter

Recept på krämig frusen chokladcheesecake som garanterat kommer att göra succé!

Frusen chokladcheesecake med hasselnötter
Frusen chokladcheesecake med hasselnötter
Frusen chokladcheesecake med hasselnötter
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 3 dlhasselnötter- rostade
  • 7dadlar- färska
  • 1 msknutella
  • 1 krmsalt

Fyllning

  • 100 gmörk choklad- mörk (70 %)
  • 400 gfärskost- naturell, rumsvarm
  • 200 gnutella
  • 1 krmsalt
  • 3 dlvispgrädde
  • 0,75 dlflorsocker

Garnering

  • 1 dlhasselnötter- rostade
  • 25 gvit choklad
  • 25 gmörk choklad- mörk
  • kexchoklad- eller annat chokladgodis
  • kakao

Gör så här

  1. Mixa hasselnötterna i matberedare till ett fint pulver.

  2. Kärna ur dadlarna. Blanda ner dadlar och nutella i matberedaren och mixa tills det blandats ihop. Tryck ut smeten i en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter.

  3. Fyllning: Smält chokladen över vattenbad eller i mikron. Låt svalna. Vispa färskosten fluffig. Vispa ner choklad, nutella och salt. Vispa grädden med florsockret och vänd ner i färskostblandningen.

  4. Häll smeten över hasselnötsbottnen och slå formen några gånger mot en bordsskiva eller bänk så att smeten sätter sig ordentligt. Ställ i frysen ca 4 timmar.

  5. Ta fram cheesecaken i rumstemperatur ca 45 min före servering. Garnera med hasselnötter, riven choklad, krossad kexchoklad och kakao.

  6. Läs också: Recept på hemgjord hasselnötskräm

Vad tyckte du om receptet?