Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på krämig frusen chokladcheesecake som garanterat kommer att göra succé!
Mixa hasselnötterna i matberedare till ett fint pulver.
Kärna ur dadlarna. Blanda ner dadlar och nutella i matberedaren och mixa tills det blandats ihop. Tryck ut smeten i en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter.
Fyllning: Smält chokladen över vattenbad eller i mikron. Låt svalna. Vispa färskosten fluffig. Vispa ner choklad, nutella och salt. Vispa grädden med florsockret och vänd ner i färskostblandningen.
Häll smeten över hasselnötsbottnen och slå formen några gånger mot en bordsskiva eller bänk så att smeten sätter sig ordentligt. Ställ i frysen ca 4 timmar.
Ta fram cheesecaken i rumstemperatur ca 45 min före servering. Garnera med hasselnötter, riven choklad, krossad kexchoklad och kakao.