Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Cappuccinocheesecake

Recept på fryst cheesecake med härlig smak av cappuccino, perfekt till eftermiddagsfikat!

CappuccinocheesecakeCappuccinocheesecakeCappuccinocheesecake
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 200 gdigestivekex
  • 0,5 tskbakpulver
  • 50 gsmör- smält

Fyllning

  • 2 dlvispgrädde
  • 200 gfärskost
  • 2 tskvaniljsocker
  • 3ägg
  • 1 dlströsocker
  • 0,75 dlespressokaffe- starkt kallt

Till garnering

  • espressokaffepulver
  • 125 ghallon
  • mynta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Mixa digestivekexen med bakpulvret till smulor, i matberedaren med kniven monterad. Tillsätt smält smör och rör om.

  2. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en bakform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Tryck ut smulorna i bakformen. Grädda i mitten av ugnen, cirka 10 minuter.

  3. Vispa grädden tjock i en bunke. Blanda färskosten med vaniljsockret. Dela äggen i äggulor och vitor. Vispa äggvitorna till fast maräng i en bunke. Vispa äggulorna pösigt med sockret i en bunke. Blanda ner kallt espressokaffe och färskost i äggulevispet. Vänd ner grädden och till sist marängen med en slickepott. Fyll formen med fyllningen och släta till ytan. Frys den minst 3 timmar. Garnera med siktat espressokaffe, färska hallon och citronmeliss. Servera gärna cheesecaken med en kopp espresso.

Vad tyckte du om receptet?

Recept och styling: Christina Asplund  Foto: Thomas Carlén

 

Läs också:

 

Recept från Mitt kök