Recept och styling: Christina Asplund Foto: Thomas Carlén
Läs också:
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på fryst cheesecake med härlig smak av cappuccino, perfekt till eftermiddagsfikat!
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa digestivekexen med bakpulvret till smulor, i matberedaren med kniven monterad. Tillsätt smält smör och rör om.
Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en bakform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Tryck ut smulorna i bakformen. Grädda i mitten av ugnen, cirka 10 minuter.
Vispa grädden tjock i en bunke. Blanda färskosten med vaniljsockret. Dela äggen i äggulor och vitor. Vispa äggvitorna till fast maräng i en bunke. Vispa äggulorna pösigt med sockret i en bunke. Blanda ner kallt espressokaffe och färskost i äggulevispet. Vänd ner grädden och till sist marängen med en slickepott. Fyll formen med fyllningen och släta till ytan. Frys den minst 3 timmar. Garnera med siktat espressokaffe, färska hallon och citronmeliss. Servera gärna cheesecaken med en kopp espresso.
Recept och styling: Christina Asplund Foto: Thomas Carlén
Läs också:
Recept från Mitt kök