Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fruktspäckad filé med couscous & yoghurtsås

Harissa är en chilipasta som man kan hitta i välsorterade livsmedelsbutiker. Hittar man den inte kan den bytas ut mot sambal oelek.

Fruktspäckad filé med couscous & yoghurtsås
Fruktspäckad filé med couscous & yoghurtsås
Fruktspäckad filé med couscous & yoghurtsås
WOLFGANG KLEINSCHMIDT

Ingredienser

  • 800 gfläskfilé
  • 150 gaprikoser- torkade
  • 8katrinplommon
  • 2 tskharissa
  • 3 dlcouscous
  • 3 dlvatten
  • 2rödlökar
  • 2 tskströsocker
  • 4 tskvitvinsvinäger
  • 1 dlpersilja- finhackad
  • 1 dlmynta- finhackad
  • 1 dlnötter- tex hasselnöt och mandel
  • 1citron
  • 1 dlturkisk yoghurt
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.

  2. Skär ett snitt i filén nästan rakt igenom. Fyll fickan med aprikoser, plommon och harissa. Bind ihop med bindgarn så att filén håller ihop.

  3. Salta, peppra och bryn filén runtom i olja. Baka i mitten av ugnen cirka 25-30 minuter. Kontrollera att köttet är genomstekt med en innertemperatur på 68-70 grader.

  4. Blanda couscous, vatten och 1/2 tsk salt i en bunke. Låt stå cirka 10-15 minuter och svälla.

  5. Skiva löken tunt och blanda med socker och vinäger. Låt stå minst 10 minuter så att löken blir mjuk och får en vacker lila färg.

  6. Blanda couscousen med 2 msk olja, persilja, mynta, strimlade aprikoser, hackade nötter och 1/2 pressad citron. Smaka av med salt och peppar.

  7. Servera med en klick yoghurt, rödlökar och en citronklyfta.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök