Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Blir det skorpor över kan de förvaras lufttätt och sparas ca 1 vecka. Stöt hel kardemumma i mortel. Det är värt ansträngningen!
Sätt ugnen på 200°. Skiva ciabattan tunt. Lägg skivorna på en plåt. Pensla med smält smör. Strö över socker och kardemumma. Grädda mitt i ugnen 5–8 min. Låt svalna på plåten.
Skär fikon i klyftor. Blanda med vindruvor. Halvera granatäpplet och pressa saften ur ena halvan. Plocka hela kärnor ur den andra. Blanda ner saft och kärnor, nötter och lönnsirap. Låt stå i kyl till servering. Vänd försiktigt i frukten. Lägg upp i portionsskålar. Servera med kardemummaskorpor.