Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fruktsallad med lönnsirap och snabba kardemummaskorpor

Blir det skorpor över kan de förvaras lufttätt och sparas ca 1 vecka. Stöt hel kardemumma i mortel. Det är värt ansträngningen!

Fruktsallad med lönnsirap och snabba kardemummaskorpor
Fruktsallad med lönnsirap och snabba kardemummaskorpor
Fruktsallad med lönnsirap och snabba kardemummaskorpor

Ingredienser

  • 1ciabatta
  • 2 msksmör- smält
  • 1 mskströsocker
  • 1 tskkardemumma- stött

Fruktsallad

  • 3fikon- färska
  • 200 gvindruvor- blå, kärnfria
  • 1granatäpple
  • 50 gpekannötter- - eller val
  • 3 msklönnsirap- amerikansk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skiva ciabattan tunt. Lägg skivorna på en plåt. Pensla med smält smör. Strö över socker och kardemumma. Grädda mitt i ugnen 5–8 min. Låt svalna på plåten.

  2. Skär fikon i klyftor. Blanda med vindruvor. Halvera granatäpplet och pressa saften ur ena halvan. Plocka hela kärnor ur den andra. Blanda ner saft och kärnor, nötter och lönnsirap. Låt stå i kyl till servering. Vänd försiktigt i frukten. Lägg upp i portionsskålar. Servera med kardemummaskorpor.

Vad tyckte du om receptet?