Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fruktsallad med frusen yoghurt på matcha

Matcha, ett grönt te i pulverform, ger spännande smak och färg samt nyttiga antioxidanter till den här läckra fruktdesserten. Nyttigt och gott, en perfekt dessert för exempelvis dig som upptäckt nya Dash-dieten.

Fruktsallad med frusen yoghurt på matchaFruktsallad med frusen yoghurt på matchaFruktsallad med frusen yoghurt på matcha
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Frusen grön matchayoghurt

  • 2bananer
  • 1avokado
  • 2 dlgrekisk yoghurt
  • 1 mskhonung- flytande
  • 1 tskmatchapulver

Fruktsallad

  • 1cantaloupe- cirka 500 g
  • 1ogenmelon- cirka 500 g
  • 1pithaya
  • 4 dlbär- blandade,till exempel hallon, blåbär, jordgubbar eller körsbär

Gör så här

  1. Matchayoghurt: Skala och skiva bananen.

  2. Kärna ur avokadon och skär den i bitar.

  3. Lägg skivorna och bitarna på en tallrik med en bit bakplåtspapper. Förvara i frysen i minst fyra timmar.

  4. Mixa bananerna och avokadon, mixa i yoghurt, honung och matchapulver. Förvara i frysen i en timme.

  5. Fruktsallad: Dela en cantaloupemelon på mitten. Ta bort kärnorna. Gör kulor av melonen med ett kuljärn eller skär den i bitar.

  6. Spar skalet och sätt in det i frysen.

  7. Dela och kärna ur ogenmelonen. Gör kulor av fruktköttet med ett kuljärn eller skär den i bitar.

  8. Dela pitayan och gör kulor även av det fruktköttet.

  9. Servering: Ta ut melonskalen ur frysen och fyll med frukt, bär och den frysta yoghurten.

  10. Servera direkt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök