Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En mousse som är ett mellanting mellan mousse och kräm, den är alltså inte så fast. Önskas en fastare mousse kan man tillsätta ett extra gelatinblad. Det blir fler maränger än vad som går åt, men de håller länge om de förvaras i en burk med lock, praktiskt att ha hemma när sötsuget slår till.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min. Vispa grädden till ett fast skum. Vispa äggulor och socker ljust och fluffigt. Värm 1 dl juice i en kastrull. Ta upp och smält gelatinbladen i juicen. Tillsätt 1 dl juice. Rör ner juicen i äggsmeten och vänd i grädden. Ställ in i kylen i ca 4 tim.
Maränger: Sätt ugnen på 100°. Vispa äggvitorna till ett riktigt fast skum. Tillsätt socker och salt, lite i taget och vispa till en blank marängsmet. Rör i kokosen. Fyll smeten i en spritspåse utan tyll. Spritsa ut små minimaränger på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 1 tim tills marängerna släpper från pappret. Låt kallna.
Garnering: Rosta kokosen i en torr stekpanna tills den fått fin färg. Låt kallna.
Lägg några maränger i botten på koppar eller glas. Skeda över mousse och toppa med fler maränger, rostad kokos och hallon. Servera genast.